מתכונים למעשנת
אם הגעתם לכאן, כנראה שכבר הבנתם את הפוטנציאל האדיר שיש למעשנת שלכם בהכנת בשר, דגים ואפילו ירקות כמו מקצוענים. גם אם הבנתם את זה, יכול להיות שאינכם בטוחים עדיין איך להתחיל ומה כדאי לנסות להכין, חיפשתם מתכונים למעשנת ביתית ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
כמומחים למוצרי להבה וחובבי עישון בשר מושבעים, ריכזנו עבורכם מתכונים לעישון בשר ודגים במעשנת, שיוצאים לא פחות ממושלמים – בכל פעם.
תמצאו כאן מתכונים למעשנת בכל הרמות, ממתחילים למתקדמים, בשר, עוף דגים ואפילו ירקות.
מה אתם מבשלים היום?
בריסקט מעושן – חזה בקר מתכון מנצח
-
מלך הברביקיו הוא ללא ספק הבריסקט. חזה הבקר הוא הנתח עם הסיבים הקשים והעבים ביותר, והנתח הקשה ביותר להכנה. כאן האתגר האמיתי שלכם מגיע, ועשינו לכם חיים קלים עם מתכון פשוט שקשה מאוד להכשל איתו. אז אם תהיתם איך עושים בריסקט מעושן ופחדתם לשאול קבלו - חזה בקר מתכון למתחילים:
-
8-12 שעות
-
3
אנטריקוט מתכון מנצח
-
אנטריקוט מעושן… רק המחשבה על זה עושה אותנו רעבים! תשכחו את כל מה שידעתם על סטייק - אנחנו הולכים לעשות את זה הפוך! Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על...
-
1.5 שעות
-
3
סטייק סינטה – מתכון למביני עניין
-
סינטה הוא נתח דל שומן עם טעם בקר חזק ודומיננטי. כמו באנטריקוט אנחנו נעשה אותו ב-Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על אש ישירה. סטייק סינטה ברמה אחרת!
-
1.5 שעות
-
3
פילה מדומה מתכון
-
פילה מדומה הוא נתח עם יחסי ציבור לא טובים, אך במחיר משתלם. עם עשייה נכונה ניתן להגיע איתו לתוצאות מפתיעות. אמנם הבשר יהיה "קפיצי" יותר מסטייק - אבל מי אמר שבשר טעים חייב להיות רך?
-
2-3 שעות
-
3
חזה אווז מעושן
-
חזה אווז מעושן מתייחד בטעמים עשירים ועדינים, ושכבת שומן חיצוני טעימה ביותר. כמו כל נתח, ניתן לו את הזמן שלו בעישון איטי ואז צריבה חזקה להעשרת הטעמים. אפשר לומר שמדובר יותר בקינוח מאשר מנה עיקרית... מוכנים? קבלו מתכון חלומי לחזה אווז מעושן שישאיר לכם טעם של עוד:
-
1.5 שעות
-
3
סלמון מעושן מתכון
-
סלמון מעושן עישון מזון היא אחת משיטות שימור המזון היותר ישנות שקיימות, ואילו עישון סלמון מעניק את אחת התוצאות היותר טעימות, במיוחד אם אוהבים את מרקמו השומני ואת טעמו העמוק של הדג. מכאן שאם גם אתם יודעים להעריך סלמון מעושן ורוצים לעשן אחד משלכם לצד טוויסט מקצועי ודגשים אישיים, אתם...
-
ארוך
-
5
עוף במעשנת – עוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי
-
עוף שלם במעשנה עוף במעשנת הפך לטרנד חזק בשנים האחרונות ולגמרי בצדק. עוף שלם במעשנה זו מנה פשוטה להכנה, חגיגית שנראית מושקעת וגם נותנת פתרון למקרים שרוצים מנה שתתאים לכולם, ולא רק לקרניבורים. על אף שמדובר במנה פשוטה וקלה להכנה הרבה אנשים מפספסים ולא בטוחים איך לעשות אותה נכון. אז...
-
3 שעות
-
6
עוף שלם במעשנה – סאטה עוף בסגנון אינדונזי
-
סאטה עוף שלם בסגנון אינדונזי עם כל הכבוד לאנטריקוט ואסדאדו (ובהחלט יש כבוד), לא חייבים תמיד להכין רק בשר במעשנה. עוף שלם במעשנת היא מנה נהדרת וקלה להכנה, חגיגית ומתאימה לאירוח. יותר מזה, הכנת עוף שלם במעשנה שלכם יחשוף אתכם לטעמים חדשים ומיוחדים ויעשה ראשם על האורחים שלכם. בשביל שלא...
-
כ-5 שעות
-
8
סטייק פריים על עצם
-
שיטת הצריבה ההפוכה לסטייקים על עצם תספק מנה טעימה ביותר למשפחה, לחברים ולאורחים שלכם. יש לקחת סטייקים נבחרים, מתבלים בפשטות עם תערובת תיבול שמכינים לבד, מכניסים אותם על הגריל לעישון לפני שאתם צורבים אותם לשלמות.
-
1.5
-
6
צלעות בקר בצ'ילי מתוק
-
צלעות תמיד משדרגות ארוחה ברמה או שתיים והם נחשבים לאחד החתכים הרכים והטעימים ביותר של בשר בקר. אם חיפשתם מתכון מרשים שלא דורש בפועל הרבה עבודה הגעתם למקום הנכון! הצלעות הכבושות והמעושנות הללו מושלמות כמנה ראשונה או כמתאבן כדי להרשים את האורחים בארוחת הערב הבאה שלכם.
-
20 שעות
-
8
המבורגר טראפל שחור
-
המבורגר הטראפל השחור הוא בראש טבלת המועדפים. בשר עסיסי מתובל בשום וביחד עם כל התוספות, זה ביס שלא תשכחו לעולם.
-
25 דקות
-
9
עוף צלוי בלימון ורוזמרין
-
עוף שלם צלוי, רך ועסיסי לחלוטין, ברמה גבוהה מספיק לארוחת שבת אבל קל מספיק להכנה שיתאים גם לארוחת ערב באמצע השבוע. העוף מצופה בתרכובת עסיסית של תחליף חמאה בטעם לימון ורוזמרין טריים וממולא ברכיבים ארומטיים לקבלת טעם נוסף. העוף נצלה עד שהעור פריך וזהוב והבשר רך ולח.
-
2 שעות
-
17
עוף צלוי בסומאק
-
לקבלת טוויסט ייחודי על העוף הצלוי שלכם, נסו את המתכון הפשוט והכפרי הזה לעוף צלוי מתובל בסומאק בהשראת המטבח המזרח התיכוני. הסומאק הוא תבלין מסורתי במזרח התיכון, הוא בעל טעם דביק ומזכיר הדרים, מה שהופך אותו לתבלין המושלם למאכלי עוף. במתכון זה מורחים את שוקיי העוף בתערובת של לימון, סומאק,...
-
12 שעות
-
10
קציצות תאילנדיות
-
קחו את בלוטות הטעם שלכם לטיול במזרח עם קציצות תאילנדיות מתוקות חריפות. קציצות עוף מלאות טעם מתובלות בבצל ירוק, ואז מושחמות ונצלות בגריל מזוגגות ברוטב תאילנדי מלא בעשב לימון, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי תאילנדי, חומץ אורז ורוטב סויה. בתוספת קישוטי בוטנים פריכים, כוסברה טרייה ומיץ לימון ליים לקבלת מרקם נוסף ובהירות...
-
50 דקות
-
18
חזה עוף ים תיכוני
-
חזה עוף ים תיכוני טרי וטעים, הוא ארוחת ערב על מחבת המושלמת לכל ימי השנה. צולים את חזה העוף קלות ואז מתבלים ברוטב טעים המכיל שום, לבבות ארטישוק, עגבניות מיובשות, צלפים, לימון ופטרוזיליה. מגישים בייחד עם פסטה או עם סלט בסגנון ים תיכוני לארוחה טעימה ובריאה.
-
25 דקות
-
15
עוף מעושן בצ'ימיצ'ורי
-
החיו את עוף הברביקיו שלכם עם המתכון הזה לשוקיי עוף מעושנות עם צ'ימיצ'ורי. שוקיי עוף רכות על עצם מתובלות במגוון תבלינים ומעושנות על הגריל. מזלפים מעל רוטב צ'ימיצ'ורי טרי של חומץ יין אדום, עשבי תיבול טריים, שום ותבלינים להוספת גיוון בטעם העוף שכל המשפחה תאהב.
-
1.5 שעות
-
10
עוף קורניש מעושן וצלוי
-
מנה אלגנטית, מלאת טעם ולחה, המתכון הזה לעופות הקורניש חן מעושנים וצלויים הוא שינוי מענג לטעם של העוף הצלוי המסורתי. תרנגולות קורניש חן הן זן קטן יותר של עוף המושלמות עבור מנות אישיות לאירוע הבא שלך או לארוחת הערב המשפחתית. מעשנים את העופות כדי להחדיר את טעם העישון לתוך הבשר...
-
1 שעה
-
11
פריים ריב מעושן בגלייז
-
אם אתם רוצים להפתיע ולתת חוויה שגורמת לעצום את העיניים עם כל ביס - המתכון הזה בשבילכם. נתחי סטייק (מתאים גם לאנטריקוט/סינטה) מועשרים בתחליף חמאה מתובל שיתן לכם אפקט אחר. את התיבול נחדיר היטב לנתח לפני העישון, נזלף עליו לאחר העישון, וגם נגיש אותו בצד כדי לטבול כל פרוסה...
-
2.5 שעות
-
8
כנפיים עוף פריכות ופשוטות להכנה
-
כנפי העוף הקלילות והפריכות האלה הן המתאבן המושלם למפגש עם חברים או לארוחת ערב באמצע השבוע למשפחות עסוקות. עם כמה דקות בלבד של הכנה ו -40 דקות על הגריל, תוכלו ליהנות מזמן איכות עם יקיריכם בזמן שהכנפיים האלה מתבשלות. מגישים עם סלט כרוב ותירס או מנת צד האהובה עליכם מתפוחי...
-
45 דקות
-
8
כרעיים מעושנות עם זיגוג רוטב טריאקי
-
החליפו את ארוחות חזה העוף הרגילות שלכם בנתחי ירכי עוף, המציעים יותר טעם ועסיסיות, וזמן בישול קצר יותר. הן מבריקות עם רוטב, רכות ומלאות טעם, ירכי עוף עם זיגוג רוטב טריאקי יהיו המתכון החדש שלכם לעוף בגריל. הכרעיים קודם מושרות למשך כל הלילה ברוטב טריאקי מתקתק ומתובלן, ואז מעושנות על...
-
10 שעות
-
9
חזה עוף פיקנטי בסגנון קייג'ון
-
עוף פיקנטי במנגל בסגנון קייג'ון הוא דרך טעימה לגוון בשגרת הצלייה שלכם על ידי הוספת הטעמים המתוקים והחריפים שחבל באיו בלואיזיאנה ידוע בהם. מגישים אותו עם רוטב נוסף כדי לקחת את הטעם לרמה גבוהה יותר. בפני עצמו, חזה עוף נטול עור יכול להיות תפל ולכן המתכון הזה הוא גם דרך...
-
50 דקות
-
12
כנפיים עוף במרינדה ובגריל
-
כנפיים בגריל זהו אחד החטיפים הבשריים הכי קלילים ומתגמלים שאפשר למצוא. אם משקיעים עוד קצת ומכינים מראש את הכנפיים ע"י השרייה במרינדה איכותית - ומסיימים בצליה איטית על הגריל, מקבלים שדרוג מדליק שכולם "יעופו" עליו!
-
2.5 שעות
-
8
שיפודי עוף בגריל
-
שיפודי עוף תמיד יוצאים מוצלחים כמנה ראשונה. עם התיבול הנכון ובמידת עשיה נכונה ומדוייקת - עלולים לגרוף את רוב השבחים. שילפו שיפודים ושפדו את העוף!!! אתם תאהבו את המתכון הזה!
-
45 דקות
-
9
בריסקט בראב פלפל צ'ילי
-
גרסה זו של הבריסקט מתחילה בהכנת תערובת פלפלים חריפים ומעושנים, כוסברה ועשבי תיבול ותבלינים מלוחים. משפשפים את חזה הבקר בנדיבות בתערובת החריפה ואז מעשנים עישון איטי ובחום נמוך (שיטת low and slow) ואז צולים אותו עד שהוא רך ולח. התוצאה היא קליפה נועזת ומתובלת בצורה מושלמת ופרוסות בשרניות ורכות.
-
12.5 שעות
-
11
שפיץ שייטל בסגנון בריסקט
-
לשפיץ שייטל בסגנון בריסקט יש את כל הטעמים הנחשקים של בריסקט מעושן, ובחצי מהזמן! נתח השפיץ שייטל - מכיל הרבה שומן בתוך רקמת השריר, מה שהופך אותו לדומה לחזה בקר מבחינת טעם עדין ובשרני. נותנים לנתח עיסוי ראב מפנק של תבלינים, ואז מעשנים בסגנון low and slow עד לריכוך. פורסים...
-
5 שעות
-
10
קארנה אסאדה טאקוס (נתח קצבים בטורטיה)
-
קארנה אסאדה בספרדית פירושו בשר בגריל. מנה טיפוסית של קארנה אסאדה מכילה סטייק פלאנק או סטייק סקירט (נתח קצבים) שהושרה במיץ לימון, מלח ותבלינים אחרים. לאחר מכן הבשר צלוי על הגריל ולרוב פרוס או קצוץ להגשה בתוך טאקו, בוריטו, נאצ'וס, או מוגש עם מנות צד של אורז ושעועית. הניחו סטייק...
-
3 שעות
-
6
סטייק אנטריקוט בגריל
-
אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.
-
1 שעה
-
7
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
-
טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי הצרוב והטעים של צלייה על הגריל. המתכון הזה של סטייק בצריבה הפוכה דורש נתח עבה של סטייק...
-
1 שעה
-
9
סטייק טומהוק בגריל
-
לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופולריים והמושכים ביותר מבחינה ויזואלית בעולם הבשר. לכן, אם יש לכם אורחים, המתכון הזה בוודאי ירשים אותם.
-
2 שעות
-
10