כרעיים, כנפיים, שוקיים, עוף

rokah_recipe-page3

עוף צלוי בסומאק

hourglass-1

זמן הכנה

12 שעות

chef-1

דרגת קושי

קל

cutlery-1

מספר סועדים

4

לקבלת טוויסט ייחודי על העוף הצלוי שלכם, נסו את המתכון הפשוט והכפרי הזה לעוף צלוי מתובל בסומאק בהשראת המטבח המזרח התיכוני. הסומאק הוא תבלין מסורתי במזרח התיכון, הוא בעל טעם דביק ומזכיר הדרים, מה שהופך אותו לתבלין המושלם למאכלי עוף. במתכון זה מורחים את שוקיי העוף בתערובת של לימון, סומאק, טימין ופלפלי סראנו. הירכיים נצלות בגריל עד שהן רכות וחרוכות קלות. מגישים בייחד עם אורז לבן או סלט עלים ירוקים להשלמת הארוחה.

הערה: ה- FDA ממליץ לבשל עוף לטמפרטורה פנימית מינימלית של 74 מעלות צלזיוס.

מצרכים למתכון

  • 8 שוקי עוף או כנפיים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 פלפל סרנו (צ'ילי) טחון
  • 1 כף תבלין סומאק
  • 1 וחצי כפיות תימין מיובש
  • 1 עלה מרווה
  • רוזמרין מיובש
  • פטרוזיליה מיובשת

      הוראות הכנה

      בקערת ערבוב בינונית הקציפו בעזרת מטרפה ידנית 1/4 כוס מיץ לימון, 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית פלפל לימון, 1 עלה מרווה קצוץ, 1 1/2 כפיות טימין מיובש, 1/2 כפית רוזמרין מיובש, 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת, 1 כף תבלין סומאק, ו1 פלפל סרנו טחון.

      הניחו את העוף בשקית ניילון אטומה גדולה הניתנת לסגירה מחדש, ואז שפכו את תערובת התבלינים לתוך השקית. אפשרו לבשר לספוג את התבלינים למשך הלילה.

      הדליקו את המעשנה/גריל שלכם וחממו מראש ל -150 מעלות צלזיוס. אם אתם משתמשים בגריל גז או פחם, כוונו אותו לחום בינוני-נמוך – או הציבו את הרשת גבוה להרחיק ממקור החום.

      הוציאו את ירכי העוף או הכנפיים מתערובת התבלינים והניחו אותם ישירות על רשת הגריל. צלו את העוף באיטיות במשך 45 עד 55 דקות, עד שתגיעו לטמפרטורה פנימית של 74 מעלות צלזיוס.

      סובבו את העוף כל רבע שעה לבישול אחיד ולעור פריך קלות.

      הוציאו את העוף מהגריל ותנו לו לנוח במשך 10 דקות לפני ההגשה.

      גלילה לראש העמוד