מתכונים למעשנת
אם הגעתם לכאן, כנראה שכבר הבנתם את הפוטנציאל האדיר שיש למעשנת שלכם בהכנת בשר, דגים ואפילו ירקות כמו מקצוענים. גם אם הבנתם את זה, יכול להיות שאינכם בטוחים עדיין איך להתחיל ומה כדאי לנסות להכין, חיפשתם מתכונים למעשנת ביתית ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
כמומחים למוצרי להבה וחובבי עישון בשר מושבעים, ריכזנו עבורכם מתכונים לעישון בשר ודגים במעשנת, שיוצאים לא פחות ממושלמים – בכל פעם.
תמצאו כאן מתכונים למעשנת בכל הרמות, ממתחילים למתקדמים, בשר, עוף דגים ואפילו ירקות.
מה אתם מבשלים היום?
בריסקט מעושן – חזה בקר מתכון מנצח
-
מלך הברביקיו הוא ללא ספק הבריסקט. חזה הבקר הוא הנתח עם הסיבים הקשים והעבים ביותר, והנתח הקשה ביותר להכנה. כאן האתגר האמיתי שלכם מגיע, ועשינו לכם חיים קלים עם מתכון פשוט שקשה מאוד להכשל איתו. אז אם תהיתם איך עושים בריסקט מעושן ופחדתם לשאול קבלו - חזה בקר מתכון למתחילים:
-
8-12 שעות
-
3
אנטריקוט מתכון מנצח
-
אנטריקוט מעושן… רק המחשבה על זה עושה אותנו רעבים! תשכחו את כל מה שידעתם על סטייק - אנחנו הולכים לעשות את זה הפוך! Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על...
-
1.5 שעות
-
3
סטייק סינטה – מתכון למביני עניין
-
סינטה הוא נתח דל שומן עם טעם בקר חזק ודומיננטי. כמו באנטריקוט אנחנו נעשה אותו ב-Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על אש ישירה. סטייק סינטה ברמה אחרת!
-
1.5 שעות
-
3
פילה מדומה מתכון
-
פילה מדומה הוא נתח עם יחסי ציבור לא טובים, אך במחיר משתלם. עם עשייה נכונה ניתן להגיע איתו לתוצאות מפתיעות. אמנם הבשר יהיה "קפיצי" יותר מסטייק - אבל מי אמר שבשר טעים חייב להיות רך?
-
2-3 שעות
-
3
סטייק פריים על עצם
-
שיטת הצריבה ההפוכה לסטייקים על עצם תספק מנה טעימה ביותר למשפחה, לחברים ולאורחים שלכם. יש לקחת סטייקים נבחרים, מתבלים בפשטות עם תערובת תיבול שמכינים לבד, מכניסים אותם על הגריל לעישון לפני שאתם צורבים אותם לשלמות.
-
1.5
-
6
צלעות בקר בצ'ילי מתוק
-
צלעות תמיד משדרגות ארוחה ברמה או שתיים והם נחשבים לאחד החתכים הרכים והטעימים ביותר של בשר בקר. אם חיפשתם מתכון מרשים שלא דורש בפועל הרבה עבודה הגעתם למקום הנכון! הצלעות הכבושות והמעושנות הללו מושלמות כמנה ראשונה או כמתאבן כדי להרשים את האורחים בארוחת הערב הבאה שלכם.
-
20 שעות
-
8
המבורגר טראפל שחור
-
המבורגר הטראפל השחור הוא בראש טבלת המועדפים. בשר עסיסי מתובל בשום וביחד עם כל התוספות, זה ביס שלא תשכחו לעולם.
-
25 דקות
-
9
פריים ריב מעושן בגלייז
-
אם אתם רוצים להפתיע ולתת חוויה שגורמת לעצום את העיניים עם כל ביס - המתכון הזה בשבילכם. נתחי סטייק (מתאים גם לאנטריקוט/סינטה) מועשרים בתחליף חמאה מתובל שיתן לכם אפקט אחר. את התיבול נחדיר היטב לנתח לפני העישון, נזלף עליו לאחר העישון, וגם נגיש אותו בצד כדי לטבול כל פרוסה...
-
2.5 שעות
-
8
בריסקט בראב פלפל צ'ילי
-
גרסה זו של הבריסקט מתחילה בהכנת תערובת פלפלים חריפים ומעושנים, כוסברה ועשבי תיבול ותבלינים מלוחים. משפשפים את חזה הבקר בנדיבות בתערובת החריפה ואז מעשנים עישון איטי ובחום נמוך (שיטת low and slow) ואז צולים אותו עד שהוא רך ולח. התוצאה היא קליפה נועזת ומתובלת בצורה מושלמת ופרוסות בשרניות ורכות.
-
12.5 שעות
-
11
שפיץ שייטל בסגנון בריסקט
-
לשפיץ שייטל בסגנון בריסקט יש את כל הטעמים הנחשקים של בריסקט מעושן, ובחצי מהזמן! נתח השפיץ שייטל - מכיל הרבה שומן בתוך רקמת השריר, מה שהופך אותו לדומה לחזה בקר מבחינת טעם עדין ובשרני. נותנים לנתח עיסוי ראב מפנק של תבלינים, ואז מעשנים בסגנון low and slow עד לריכוך. פורסים...
-
5 שעות
-
10
קארנה אסאדה טאקוס (נתח קצבים בטורטיה)
-
קארנה אסאדה בספרדית פירושו בשר בגריל. מנה טיפוסית של קארנה אסאדה מכילה סטייק פלאנק או סטייק סקירט (נתח קצבים) שהושרה במיץ לימון, מלח ותבלינים אחרים. לאחר מכן הבשר צלוי על הגריל ולרוב פרוס או קצוץ להגשה בתוך טאקו, בוריטו, נאצ'וס, או מוגש עם מנות צד של אורז ושעועית. הניחו סטייק...
-
3 שעות
-
6
סטייק אנטריקוט בגריל
-
אם אתם רק מחפשים מתכון קל ופשוט להכנה לסטייק על הגריל, הגעתם בדיוק למקום הנכון. עקבו אחר ההוראות לסטייק אנטריקוט המבושל בצורה מושלמת ומתובל בתערובת תיבול בסגנון Steak House.
-
1 שעה
-
7
סטייק בטכניקת ריברס סירינג
-
טכניקת הרברס סירינג (צלייה הפוכה reverse sear) צברה לאחרונה פופולריות ביחס לשיטת הצלייה הרגילה ומסיבה טובה. זו פשוט דרך מצוינת לבשל נתח סטייק עבה לטמפרטורה הפנימית המושלמת ועם זאת עדיין לקבל את הציפוי הצרוב והטעים של צלייה על הגריל. המתכון הזה של סטייק בצריבה הפוכה דורש נתח עבה של סטייק...
-
1 שעה
-
9
סטייק טומהוק בגריל
-
לפעמים, טוב להיות מלך או לפחות להתייחס לעצמכם כאחד. פנקו את עצמכם הערב עם סטייק טומהוק בגריל מתובל בתערובת תבלינים מנצחת ומעליה רוטב תחליף חמאה, שום ורוזמרין. סטייק הטומהוק הוא אחד מנתחי הסטייק הפופולריים והמושכים ביותר מבחינה ויזואלית בעולם הבשר. לכן, אם יש לכם אורחים, המתכון הזה בוודאי ירשים אותם.
-
2 שעות
-
10