מתכונים למעשנת
אם הגעתם לכאן, כנראה שכבר הבנתם את הפוטנציאל האדיר שיש למעשנת שלכם בהכנת בשר, דגים ואפילו ירקות כמו מקצוענים. גם אם הבנתם את זה, יכול להיות שאינכם בטוחים עדיין איך להתחיל ומה כדאי לנסות להכין, חיפשתם מתכונים למעשנת ביתית ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן!
כמומחים למוצרי להבה וחובבי עישון בשר מושבעים, ריכזנו עבורכם מתכונים לעישון בשר ודגים במעשנת, שיוצאים לא פחות ממושלמים – בכל פעם.
תמצאו כאן מתכונים למעשנת בכל הרמות, ממתחילים למתקדמים, בשר, עוף דגים ואפילו ירקות.
מה אתם מבשלים היום?
מתכונים יש אין-סוף. אבל רובנו מחפשים את הפשטות. את הדרך הקלה להגיע ליעד מבלי להסתבך עם רשימת מוצרים ארוכה ומפחידה. הרבה מאיתנו אוהבים את הבשר “כמו שהוא” ולא רואים צורך בהוספת תבלינים ורטבים שונים. וכמו שאנחנו אוהבים לומר – בשר טוב ואיכותי לא צריך שום תוספת.
ריכזנו עבורכם רשימת מתכוני בסיס, בכדי קודם כל לתת לכם את הכלים והידע כיצד להתייחס ולהכין כל סוג נתח, בדרך הפשוטה ביותר המביאה לתוצאות הטובות ביותר – כאשר המצרכים הדרושים במתכון לא עולים על שלושה: בשר, שמן זית ופלפל שחור גרוס.
זיכרו – הדבר החשוב ביותר אחרי איכות הבשר היא דרך העשיה ולא התיבול! כמה שהעשייה תהיה איטית יותר תוכלו לדייק יותר ולפספס פחות. וכמובן – עישון איטי מביא רמת טעמים וארומה אחרת לגמרי, מרקם עסיסי ורך, ומידת עשייה זהה מקצה הנתח ועד למרכזו. Win. Win. Win.
בריסקט מעושן – חזה בקר מתכון מנצח
-
מלך הברביקיו הוא ללא ספק הבריסקט. חזה הבקר הוא הנתח עם הסיבים הקשים והעבים ביותר, והנתח הקשה ביותר להכנה. כאן האתגר האמיתי שלכם מגיע, ועשינו לכם חיים קלים עם מתכון פשוט שקשה מאוד להכשל איתו. אז אם תהיתם איך עושים בריסקט מעושן ופחדתם לשאול קבלו - חזה בקר מתכון למתחילים:
-
8-12 שעות
-
3
אנטריקוט מתכון מנצח
-
אנטריקוט מעושן… רק המחשבה על זה עושה אותנו רעבים! תשכחו את כל מה שידעתם על סטייק - אנחנו הולכים לעשות את זה הפוך! Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על...
-
1.5 שעות
-
3
סטייק סינטה – מתכון למביני עניין
-
סינטה הוא נתח דל שומן עם טעם בקר חזק ודומיננטי. כמו באנטריקוט אנחנו נעשה אותו ב-Reverse Sear - שיטת ה"צלייה ההפוכה" בה קודם ניתן עישון/בישול איטי מקדים בכדי להביא את הסטייק לאט למידת העשייה באופן מדויק, ולבסוף ניתן לו צריבה חזקה על אש ישירה. סטייק סינטה ברמה אחרת!
-
1.5 שעות
-
3
פילה מדומה מתכון
-
פילה מדומה הוא נתח עם יחסי ציבור לא טובים, אך במחיר משתלם. עם עשייה נכונה ניתן להגיע איתו לתוצאות מפתיעות. אמנם הבשר יהיה "קפיצי" יותר מסטייק - אבל מי אמר שבשר טעים חייב להיות רך?
-
2-3 שעות
-
3
חזה אווז מעושן
-
חזה אווז מעושן מתייחד בטעמים עשירים ועדינים, ושכבת שומן חיצוני טעימה ביותר. כמו כל נתח, ניתן לו את הזמן שלו בעישון איטי ואז צריבה חזקה להעשרת הטעמים. אפשר לומר שמדובר יותר בקינוח מאשר מנה עיקרית... מוכנים? קבלו מתכון חלומי לחזה אווז מעושן שישאיר לכם טעם של עוד:
-
1.5 שעות
-
3
סלמון מעושן מתכון
-
סלמון מעושן עישון מזון היא אחת משיטות שימור המזון היותר ישנות שקיימות, ואילו עישון סלמון מעניק את אחת התוצאות היותר טעימות, במיוחד אם אוהבים את מרקמו השומני ואת טעמו העמוק של הדג. מכאן שאם גם אתם יודעים להעריך סלמון מעושן ורוצים לעשן אחד משלכם לצד טוויסט מקצועי ודגשים אישיים, אתם...
-
ארוך
-
5
עוף במעשנת – עוף שלם מעושן בסגנון אמריקאי
-
עוף שלם במעשנה עוף במעשנת הפך לטרנד חזק בשנים האחרונות ולגמרי בצדק. עוף שלם במעשנה זו מנה פשוטה להכנה, חגיגית שנראית מושקעת וגם נותנת פתרון למקרים שרוצים מנה שתתאים לכולם, ולא רק לקרניבורים. על אף שמדובר במנה פשוטה וקלה להכנה הרבה אנשים מפספסים ולא בטוחים איך לעשות אותה נכון. אז...
-
3 שעות
-
6
עוף שלם במעשנה – סאטה עוף בסגנון אינדונזי
-
סאטה עוף שלם בסגנון אינדונזי עם כל הכבוד לאנטריקוט ואסדאדו (ובהחלט יש כבוד), לא חייבים תמיד להכין רק בשר במעשנה. עוף שלם במעשנת היא מנה נהדרת וקלה להכנה, חגיגית ומתאימה לאירוח. יותר מזה, הכנת עוף שלם במעשנה שלכם יחשוף אתכם לטעמים חדשים ומיוחדים ויעשה ראשם על האורחים שלכם. בשביל שלא...
-
כ-5 שעות
-
8
סטייק פריים על עצם
-
שיטת הצריבה ההפוכה לסטייקים על עצם תספק מנה טעימה ביותר למשפחה, לחברים ולאורחים שלכם. יש לקחת סטייקים נבחרים, מתבלים בפשטות עם תערובת תיבול שמכינים לבד, מכניסים אותם על הגריל לעישון לפני שאתם צורבים אותם לשלמות.
-
1.5
-
6